Matematik

 

Håller på att strukturera! Men ett är säkert vad gäller matematik och det är att talet 1 är magiskt, så magiskt att det gjorts en film, “The Story Of 1”, se den nedan. Den som bara förstår lite i magin av talet 1 kan komma hur långt som helst i matematiken och matematik är ett språk väl värt att lära känna. Matematik är världens största språk och det är aldrig försent att lära sig. Det är ett språk som du heller aldrig kan vara för ung för att lära dig eller för dum. Det är ett magiskt språk som gör det möjligt att kommunicera med hjälp av datorer och klara din vardag t o m förstå hela universums  historia. Talet 1 är vår hjälte och endast med hjälp av talet 0 kan du läsa det här på dataspråket.

Bildlänkarna till höger är klickbara länkar och vill du skriva text och se hur det ser ut på dataspråket så ska du klicka på “text till binära tal”. Visste du att 1=MAGI?
1=1000/1000=1000^{0}=lg(10)=ln(e)=tan45^{o}=cos0=sin90^{o}
1=sin^{2}v+cos^{2}v=e^{i2\pi } Tror du inte på något av detta kan du själv prova att slå in dessa varianter av talet 1 i det coola verktyget WolframAlpha. Faktiskt kan du slå in vilket tal eller funktion som helst, skriver du istället Sweden så får du det mesta att veta om Sverige i siffror. WolframAlpha finns också som app till Android och Iphone och om din lärare envisas med att du ska faktorisera tal eller uttryck så kommer du aldrig och gå bet med hjälp av WolframAlpha. Verktyg av denna sort fanns förstås inte i talets 1 begynnelse. Se denna fantastiska berättelse om talet 1, berättad av Terry Jones.

Tre av många bra webbsidor i matematik är Webbmatte, Matteboken och Matteva. Nedan har du en sammanställning av matematikens grunder som du kan få i wordformat för att redigera, allt du behöver göra är att hojta.

Anna

 Posted by on 3 maj, 2011

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)