Sök

 

Det finns en mängd olika sätt att söka på nätet. Se gärna Lunds universitets tipslista vilken är gedigen och framförallt se dig omkring på den plattform eller sökmotor du befinner dig hur du kan filtrera dina sökningar. Själv finner jag dessutom en hel del via mina sociala nätverk som består av nyfikna människor som delar med sig av sina bästa fynd vilket ofta filtrera fram helt fantastiska fynd vilka jag inte ens visste jag ville söka efter.En bra lista med kortkommandon för att enkelt söka med hjälp av webbläsaren Explorer hittar du här.

Jag söker ofta på videotutorials för att komma igång med olika program, inte allt för sällan inspelad med hög kvalité av någon mycket yngre än mig själv som steg för steg tar mig igenom alla svårigheter som ett nytt program ibland kan innebära. Dottern däremot utnyttjar videotutorials till att lära sig karate och har man några tvivel om styrkan i videotutorials så bör du nog titta närmare på Khan Academy eller Chris Anderson: How web video powers global innovation ca 19min, finns med svensk översättning.

Dock så lägger vi allt mer händerna i händerna på framtagna algoritmer som skall optimera våra sökningar men som allt oftare leder oss in i en blindhetsbubbla som vi aktivt själva måste spräcka om vi inte ska bli blinda då vi söker. Lyssna på Eli Pariser och glöm aldrig, avsnittet finns med svensk översättning och är ca 9min.

Anna

 Posted by on 25 december, 2011

  One Response to “Sök”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)