Om

 

Bloggfunktionen med nya inlägg ligger på sidan Blogg i den övre menyn. Alla länkar öppnas på samma sida vilket gör att man måste backa sig till tillbaks till sidan HurDetFunkar. Vill du öppna länkarna i nytt fönster så får du trycka ner ctrl- knappen samtidigt som du klickar på länken, allt fler webbsidor använder i dag samma teknik.

Hjälp!!! Vad ska man säga om HurDetFunkar? Sidan byggs successivt på stulna stunder då jag samtidigt jobbar heltid och är mamma. Jag googlade en del på namnet innan jag bestämde mig för att kalla min sida HurDetFunkar och i det läget fick jag aldrig fram att det finns en tidning med samma namn, prova gärna själva att goolgla fram Hur Det Funkar. Jag har dock fått några frågor om det är jag som ligger bakom denna tidning som verkar vara en översatt kopia från den engelska varianten How It Works. Att den är svår att googla fram kan bero på att den är sökmotorsoptimerad på namnet Världens vetenskap.

Detta är en sida som aldrig hade kommit så här långt om det inte vore för en väsebondes hybris efter att ha lärt sig någon enstaka bra grej med sin dator som gjorde livet som lärare lite enklare och mycket roligare. Väsebonden är jag, Anna Malmberg som fick för mig att det borde gå att göra något riktigt kul i skolan nu när vi får nya kursplaner med helt nytt centralt innehåll och med ett mycket starkare kunskapsfokus. Ännu roligare grejer kan vi göra om alla, både elever och lärare får en egen dator och lite hjälp med att använda den.

För mig har det också öppnats en ny värld då jag fått det sociala verktyget twitter i min hand. Det är till stora delar där jag hittar mycket av min inspiration och framförallt har jag där en support 24 timmar av dygnet när jag kör huvudet i väggen och ingenting fungerar. Hjälpsamheten på twitter som jag mött är oslagbar vilket är tur då jag egentligen är en riktig gröngöling på dator. Men min inlärningskurva är högre än någonsin och allt bara för att jag börjat trycka på allt fler knappar och vågar testa. Oj så fel det blir ibland men vad kul det är när det blir rätt=)

Här är en kort presentation i Prezi. Tryck på play knappen och följ den förutbestämda vägen. Du kan även hoppa av stigen och zooma vart du vill.

Jag har också gjort en ansökan till Venture Cup där det går att läsa mer om min idé. Då jag inte gjort någon budget och ännu inte klurat ut hur jag ska tjäna pengar så gick jag inte vidare i denna tävling. Ingen fara på taket det kommer fler tävlingar. Vid tillfälle får jag väl sätt mig ner och pynta min gris. Annars är min filosofi precis så som Joakim Jardenberg brukar uttrycka det. “Sluta pynta Grisen!!! Be honest and do good shit.

annamalmberg2

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)