nov 302012
 

Här finns en samling av kalendrar som väcker intresse för experiment, naturvetenskap, fysik, kemi, biologi, teknik och matematik.

Nyaste fyndet heter experimentkalendern och är ett bidrag från uppland. Det nya Biotopia i Uppland är ett spännande och lustfyllt komplement till skolans undervisning på alla nivåer liksom en central mötesplats för allmänhet, skolor, föreningsliv och forskare inom naturvetenskap. Sist men inte minst är Biotopia en mötesplats för besökare i alla åldrar men varför de finns med här är förstås för att de gjort en fantastisk experimentkalender.

HurDetFunkar annonserar gladeligen att Lunds Universitet för 6:e året i rad bjuder på en härlig kalender fullproppad med experiment. Dessa luckor hittas här Experimenten presenteras av Patrik Karlsson och Ulf Hansson kan vara väl värda att inleda skoldagarna med i vårt avlånga land:)

Årets utmanare verka vara Simons och Oscars julkalender. En julkalender med ett nytt experiment varje dag som hittas på deras sida simonoscar.se Lite extra kul är att detta är elever som bygger sin sida med hjälp av Webbstjärnan som betyder mycket för skolans utveckling och som alla skolor kan vara med i.

HurDetFunkar ska även med Er hjälp försöka utöka tipsen om julkalendrar med experiment, naturvetenskap, teknik och matematik. Förra året stod Älvkullegymnasiet för bästa kalendern. Vem har den bästa i år? Vi hittade många bra tips förra året. De hittar du här🙂

HurdetFunkar vill förstås ha alla tips som vi kan få om spännande kalendrar och vi bryr oss inte om huruvida Ni tipsar om kalendrar som kommer från läromedelsförlag så som denna från Gleerups, Prima Jul, vilken innehåller matematikproblem eller från andra spännande källor så som julkalendrar från enskilda elever eller skolor, vem vet kanske har någon uppfinnare i landet har gjort 24 olika uppfinningar att bjuda på i form av en adventskalender? Ett krav som finns är dock att de ska vara gratis och fria att visa upp, det kallas Creative Commons, ett av de bästa verktyg vi har för att sprida viktiga saker:)

Vill man bar ha ett kul inslag med julkänsla så kan man absolut kolla på tipset från @KalleBlomqvist, Galenskaparna & After Shave – Pyssel & Papp

Anna

 Posted by on 30 november, 2012

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)