Entreprenörskap

 

Entreprenörskap handlar om att hitta sin inre drivkraft, att göra saker av kärlek och att ta eget ansvar för framtiden. En entreprenör är ofta en företagsam typ som jobbar för att genomföra sin dröm, lika entreprenöriellt är det att hjälpa andra att nå sina drömmar. Den mest entreprenöriella idéen vad gäller lärande står nog Dave Eggers för i sin TED Prize önskan: Once Upon a School. Behöver du råd för att lyckas ska du lyssna till: Richard St. John’s 8 hemligheter för framgång.

Entreprenörskap skall genomsyra hela utbildningen i de nya kursplanerna. Som elev kommer du i en allt större utsträckning bli lärare åt dina lärare på IT, och som lärare får vi lära oss att ta emot hjälpen. Hjälp din lärare att förstå de nya verktygen för hur kursinnehåll kan presenteras så din lärare kan koncentrera sig på att hjälpa dig förstå själva kursinnehållet. Här kommer det att krävas en otrolig entreprenörsanda från alla parter men tänk vad bra det kan bli.
De vanligaste länkarna som brukar anges i skolsammanhang hittar du i den stationära högermarginalen. På denna sida kommer jag att lyfta in länkar och filmer som jag själv ramlar över och som jag tycker presenterar entreprenörskap på ett bra sätt.

Börjar med att länka till Christian Rudolfs urval av 5 entreprenörsfilmer som du hittar på hans blogg, Distibutive, Där hittar du också en stor samling av svenska entreprenörsbloggar, länkar för entreprenörer och även företagsbloggar .

Det finns mängder av entreprenörsbloggar. Här är en annan blogg, Wolber World, se denna artikel”Så fick Einstein sina snilleblixtar + 4 steg för lyckad innovation”

Entreprenörskap och entreprenöriellt lärande är för många ett ”buzzword” för andra är det ett sätt att förhålla sig till livet.

annamalmberg2

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)