Matematik 1b

 

Efter varje lektion vill jag ha er respons för att förbättra lektionerna. Det är också på detta sätt som jag numer kommer att föra närvaro och hålla koll på om lektionen endast får filmas med mig själv som den ende som har tillgång till filmen eller om jag kan dela den med andra. Det är bara du och jag som kan se det du skriver in i frågeformuläret. Glöm inte sista frågan och att trycka på ”skicka-knappen”. Det är endast två frågor som är obligatoriska, den första och den sista.

Jag är fullt medveten om att de flesta webbläsare varnar för att min sida är osäker eftersom jag finns på http och borde gått över till https. Denna detalj är endast relevant om jag skulle be om kontokortsinformation vilket jag inte tänker göra, inte heller kommer jag här att be om er mailadress eller personnummer. Ingen kan dock spåra era svar i frågeformuläret då de ligger på en https-sida, och just nu är jag rädd för trafikkaos om jag byter adressen på HurDetFunkar, se länken https-sida.

Formuläret ska fyllas i efter varje lektion!

Efter lektionen kan de som vill träffas på Hetalinjen och jobba vidare eller bara umgås en stund. Dock måste du godkänna att programmet får tillgång till både din kamera och mic, godkänner du inte det så kan du ändå alltid använda chatten som i det rummet ligger längst ner till vänster. Hetalinjen a la Jitsi är en hundraprocentigt trygg sida med https och allt annat önskvärt. Jitsi är byggt av internets riddare, där ingen kan profitera på ett ägande och gratis att använda hur du än önskar. Du kan närsomhelst skapa din egen värld och vara drottning eller kung men bara för en stund, se Jockes presentation av plattformen.

Under Teamslektionerna är det bra att undvika lös sladd till mikrofonen. Har du en telefon, läsplatta eller dator så är oftast den inbyggda micken det bästa alternativet om du inte har en riktigt bra extern utrustning. Stäng din mick när du bläddrar i boken, telefonen ringer, du går och hämtar dig en kopp kaffe eller prasslar i godispåsen. Jag är alltid på plats tio min före lektionen om någon vill testa sin kamera eller mic eller om man bara vill småprata.

Bra länkar

Webbmatte
Det är viktigt att bygga sin kunskap på en stadig grund och ni är många som kan behöva repetera en del grundmatte. Webbmatte är en sida som man kan göra det på som finns på flera olika språk

Genomgångar av olika moment
Vill man ha genomgångar på olika moment så kan jag varmt rekommendera Jonas Vikströms, Vidma.

Extrauppgifter och genomgångar
Glöm inte att Kunskapsmatrisen har filmade genomgångar på varje moment där du också hittar massor med extrauppgifter på allt du kan önska. Alla ska nu ha en inloggning men om det krånglar så tar du bara kontakt med mig.

Fastnat på en uppgift?
Jag har gjort en sammanställning av lite olika frågelådor där du kan få hjälp med din uppgift. Prova, du får snabbare hjälp än du kan ana.

Det går alltid att bara googla lärobokens namn typ matematik 5000 1b samt uppgiftens nr, det finns nästan alltid någon som har löst den. Glöm inte att först försöka lösa den på egen hand.

Fredriks filmer är en klassiker, han har en filmad genomgång av nästan alla uppgifter i boken. Har inte Fredrik en filmad genomgång på någon uppgift så har matteläraren Nick säkert löst uppgiften.

Anna

 Posted by on 29 mars, 2020