Jitsi

 

Jitsi är kanske ändå bäst av dom alla, väl värt att titta på och Joakim Jardenberg presenterar verktyget här.

Om jag själv skulle bjuda till digitalt fika, AW eller annan digital fest så känns just nu detta som mitt verktyg.

Våga testa
Finns det en platsform som aldrig kraschar där du aldrig behöver logga in med något annat än en länk bryter du aldrig mot GDPR, väl där kan du ge din instruktion om hur du vill få din lista på vilka som deltog på det sätt du önskar genom att ge instruktionen för detta.

Glöm inte bort att det kan se olika ut i instruktionsfilmerna beroende på vilka inställningar du eller organisationen valt och beroende på om du jobbar med telefon, surfplatta eller dator. Det kan t o m spela roll du gick in via app eller webb, t o m vilken webbläsare du valt kan spela roll. Det mesta som ska finnas där finns. För några hittas det du söker när du för musen över skärmen, för andra finns det som ska vara till höger i stället till vänster och det som på instruktionen är högst upp kan i ditt visningsläge vara längst ner.

Jag har gjort ett öppet mötesrum i Jitsi som jag kallar Heta Linjen, bara att klicka så är du där, självklart är du välkommen anonymt eller att bjuda in dina vänner på samma fest.Jag har på samma sätt ett lika öppet forum via Microsoft Teams som vi också kan kalla öppet forum, klicka bara så är du där och det går självklart att ansluta via webben om du inte har Teams.
Det kanske inte finns någon där men då kan du våga testa kameran och kolla hur du delar skärm eller hur du ser ut när du släpper loss i en dans eller sång.

Anna

 Posted by on 22 mars, 2020