Jitsi

 

Jitsi är kanske ändå bäst av dom alla, väl värt att titta på och Joakim Jardenberg presenterar verktyget här.

Om jag själv skulle bjuda till digitalt fika, AW eller annan digital fest så känns just nu detta som mitt verktyg.

Jitsi
Jag har gjort ett öppet mötesrum i Jitsi som jag kallar Heta Linjen, bara att klicka så är du där, självklart är du välkommen helt anonymt eller så går du in och bara ändrar rumsnamnet och bjuder till egen fest. Jitsi är också en alldeles utmärkt plattform att testa ljud och kamera på. Det vore så kul om du väljer att titta in på just Heta Linjen, än finns sällan någon där men det kan kanske ändra sig?

Jag älskar att rummet inte kan ägas av någon lika mycket som jag älskar att det går att ta fullt kommando över rummet för en stund. Snacka om att här är ett coolt klassrum som dessutom har obegränsat antal grupprum. Genom att bara ändra, https://meet.jit.si/Hetalinjen, den feta delen i adressen så har du skapat dig ett nytt rum, https://meet.jit.si/https://meet.jit.si/visominteärrasister eller https://meet.jit.si/älskarsalsa. Jag ger Jitsi alla tummar upp. Förutom att jag använder Jitsi som en social plattform använder jag den ofta för att testa ljud och kamera. Våga testa mic, kamera och pröva att dela skärm eller testa hur du ser ut när du släpper loss i en dans eller sång. Ibland kopplar jag upp mig, vi kanske ses?

Microsoft Teams
Jag har på samma sätt gjort ett ”trodde jag” lika öppet forum på Microsoft Teams som jag också kallar heta linjen, den har jag nu upptäck bara är öppen för helt externa besökare då jag själv är inne i mötet men är jag i mötet så är det bara att klicka så är du där och det går självklart att ansluta via webben utan app om du inte har Teams. Det hade varit coolt annars att ha en Hetalinjen, en helt öppen kanal att pröva sig fram på för de som jobbar i organisationer som inte använder officepaketet. Det kanske går men trots att jag gjort inställningen att alla ska kunna gå förbi lobbyn så är det där jag hamnar när jag loggar på externt som testpilot såvida jag inte själv samtidig är inloggad i mötet på någon av de digitala enheterna som jag lånat ihop och är inloggad och styr upp som Anna Malmberg. På Jitsi är allt helt utan trösklar.

Våga testa olika plattformar
Finns det en platsform som aldrig kraschar där du aldrig behöver logga in med något annat än en länk bryter du aldrig mot GDPR, väl där kan du ge din instruktion om hur du vill få din lista på vilka som deltog på det sätt du önskar genom att ge instruktionen för detta.

Glöm inte bort att det kan se olika ut i instruktionsfilmerna beroende på vilka inställningar du eller organisationen valt och beroende på om du jobbar med telefon, surfplatta eller dator. Det kan t o m spela roll hur du gick in via app eller webb, t o m vilken webbläsare du valt kan spela roll. Det mesta som ska finnas där finns där. För några hittas det du söker när du för musen över skärmen, för andra finns det som ska vara till höger i stället till vänster och det som på instruktionen är högst upp kan i ditt visningsläge vara längst ner. Att jag valt att bjuda in till de plattformar med mötesnamnet ”Hetalinjen” är för att det var där jag spenderade en del tid då jag bara var 12+ år gammal. Är man äldre än jag är nu och kanske framförallt yngre så verkar det som associationerna går åt helt andra håll:)

Anna

 Posted by on 22 mars, 2020