Astronomi

 

Nedladdningsbara program
Åk ut i rymden och titta på planeter CELESTIA
Titta ut i rymden från var som helst på vår planet Rymdprogram Stellarium I dag har även Google Earth tjänster så du kan se upp på vår stjärnhimmel och ner i vårt hav.

Google Earth är ett nedladdningsbart gratisprogram som du kan använda som en virtuell jordglob med många extrafunktioner.

  • Du se havet och marint liv över hela världen.
  • Det finns funktioner för stjärnåskådning och flygsimulation.
  • Du kan se världen genom satellitbilder få vägbeskrivningar, markera nyckelpunkter och mäta distanser.
  • Du kan se bilder tagna av användare på olika objekt och platser.
  • Läsa informationsrutor från Wikipedia om olika objekt och platser.
  • Gå virtuella vandringar runt kända monument.
  • Se bilder på hur områden såg ut tidigare.
  • Se vissa byggnader i 3:D genom Google SketchUp.

Det finns också en smartphone app för android som heter google sky map. För Iphone tror jag du har liknande program som heter GoSkyWatch och Star Walk
Vill man titta lite snabbt på sin dator kan man kolla google sky. Eller gå in på Tycho Brahe observatoriet

Missa inte HurDetFunkars inlägg om universums expansion och nobelpriset och vill du ha vackra bilder så titta in på Populär Astronomi eller gå direkt till NASA.

Det finns många bra filmer om proportionerna i rymden här är en bland alla dessa
universum är spektakulärt och intressant och du får inte missa denna föreläsning av Martin Rees tankar: Är det här vårt sista århundrade? Den är översatt på svenska och även om den gjordes år 2005 så är den både aktuell förklarande och bara helt enkelt så sevärd av alla! Detta är en föreläsning till framtidens entreprenörer, optimister, pessimister och till dig som vill göra det bättre och vill se vår värld leva vidare:)

Det finns en mängd bra filmer på Youtube även om de flesta är på engelska så som denna: How the Universe Works S01E08 Part1, håll också koll på de filmförslag som du får i högermarginalen på Youtube så hittar du ännu fler.

How the Universe Works S01E08 Part1

annamalmberg2

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)