Digital läxhjälp

 

Det finns många olika frågelådor nu där du kan ställa din fråga eller visa din uppgift som du kört fast på och få hjälp digitalt.

Pluggakuten (Webbsida)
Pluggakuten är en gammal beprövad sida där det går att få hjälp i många fler ämnen än matematik, just nu har dessutom alla handledare som normalt finns ute på skolorna för läxhjälp i matematik gått in här och hjälper alla så gott det går.

Flinkit (Telefonapp eller Facebookgrupp)
Flinkit laddas ner som app i telefonen. Du tar ett kort på uppgiften och dom skickar dig en videoförklaring. Flinkit har även facebook-gruppen Digital handuppräckning, där du kan söka medlemskap och få hjälp.

Gratis mattehjälp online (Facebookgrupp)
Gratis mattehjälp online är en annan frågelåda som du kan söka medlemskap till via facebook. Bakom gruppen är ett gäng Ingenjörsstudenter som vill hjälpa elever från både högstadiet och gymnasiet som fastnar på kluriga mattetal.

Mattehjälp för alla! (Facebookgrupp)
Mattehjälp för alla! En Facebookgrupp som är till för att få hjälp och hjälpa andra med matematik oavsett nivå

Längs ner till höger på min sida finns fler länkar till olika frågelådor men de flesta länkar där är som mycket annat på HurDetFunkar gammalt och används inte längre. Ovanstående frågelådor är dock i full gång.

Under digitala lektioner är det bra att undvika lös sladd till mikrofonen. Har du en telefon, läsplatta eller dator så är oftast den inbyggda micken det bästa alternativet om du inte har en bra extern utrustning. Stäng din mick när du bläddrar i boken, telefonen ringer, du går och hämtar dig en kopp kaffe eller prasslar i godispåsen.

Andra bra länkar

Webbmatte
Det är viktigt att bygga sin kunskap på en stadig grund och många kan behöva repetera en del grundmatte. Webbmatte är en sida som man kan göra det på som finns på flera olika språk

Genomgångar av olika moment
Vill man ha genomgångar på olika moment så kan jag varmt rekommendera Jonas Vikströms, Vidma.

Fastnat på en uppgift?
Det går alltid att bara googla lärobokens namn typ matematik 5000 1b samt uppgiftens nr, det finns nästan alltid någon som har löst den. Glöm inte att först försöka lösa den på egen hand.

Fredriks filmer är en klassiker, han har en filmad genomgång av nästan alla uppgifter i boken. Har inte Fredrik en filmad genomgång på någon uppgift så har matteläraren Nick säkert löst uppgiften.

Anna

 Posted by on 30 mars, 2020